Home Nieuws Voorinschrijving lampionnenoptocht Tholen breekt record!

Voorinschrijving lampionnenoptocht Tholen breekt record!

844
0

Tevens een oproep om zoveel mogelijk lege plastic statiegeld flessen mee te nemen voor het steunen van de Crowdfunding actie.

Het aantal inschrijvingen via de scholen heeft tot nu toe ieder jaar een record weten te breken. Zo ook voor de komende optocht van zaterdag 19 oktober. Thea Niemantsverdriet, verantwoordelijk voor dit evenement binnen Stichting Tholen Sterk, is erg in haar nopjes. Het gaat er op lijken dat we ruim 1000 deelnemers kunnen gaan verwachten.

Net als vorig jaar zijn alle vormen van lichtjes welkom. Behalve fietsen en auto’s mag je het zo gek maken als je zelf wilt. De optocht start om 19:00 uur aan de Zoekweg en zal circa 45 minuten duren. Aan het einde van de rit zullen we ook weer eindigen aan de Zoekweg.

Ouders die een led-stick hebben besteld worden geadviseerd om deze tussen 18:15 en 18:45 uur op te halen op het parkeerterrein aan de Zoekweg, te herkennen aan de Tholen Sterk vlag. Enkel contant betalen voor €1,- per stuk (LET OP: op = op indien je niet besteld hebt).

De lampionnen worden via de scholen in Tholen verstrekt. Daarin zit één lampion, één lampionstokje en twee batterijen. De pakketjes worden in de week voor de herfstvakantie afgeleverd bij de scholen. Meedoen is gratis! Iedereen uit de gemeente Tholen is welkom! Dus heb je een eigen lampion (alleen met elektrische verlichting)? Sluit gewoon aan!

De optocht wordt, net als vorig jaar, muzikaal begeleid door Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Tholen, Muziekvereniging Euterpe uit Sint Maartensdijk en Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint Annaland.

Voorzitter William van Leeuwen van Stichting Tholen Sterk wil vragen om geduld en respect tijdens dit bijzondere evenement in de Gemeente Tholen. Samenwerking in waakzaamheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van overige deelnemers wordt dan ook gevraagd: luister naar instructies van de verkeersregelaars. De overige weggebruikers zijn hier een voorbeeld van: door de lange stoet zullen de wegen wat langer geblokkeerd zijn. Ouders hebben eigen verantwoordelijkheid voor deelname aan de optocht. Stichting Tholen Sterk zorgt voor EHBO’ers en verkeersregelaars.

Pssst… er is nog meer! Tijdens de Havendagen Tholen 2020 krijgen de leerlingen een interactief en leerzaam programma aangeboden in kader van 75 jaar bevrijding. Wil je ons helpen door hier een steentje aan bij te dragen? Dat kan! Op onze website: www.tholensterk.nl/doneer kun je doneren aan het programma voor alle leerlingen uit de Gemeente Tholen. Ook de jeugd kan tijdens de Lampionnenoptocht een steentje bij te dragen aan dit programma. Neem 19 oktober zoveel mogelijk lege plastic statiegeld flessen mee naar de Lampionnenoptocht! Hoe meer flessen hoe beter! Je kunt ze inleveren bij de vlag van Tholen Sterk op de parkeerplaats aan de Zoekweg tussen 18.00 en 19.15 uur.

De route gaat er als volgt uit zien:
Zoekweg > Molenvlietsedijk > Machteld van Gelrestraat > Burgemeester van de Hoevenstraat > Burgemeester van Lichtenbergstraat > Burgemeester van Vrijberghestraat > Burgemeester van Berchemstraat > Molenvlietsedijk > Hoogaarsstraat > Mossellaan > Koningin Julianastraat > Prinses Beatrixstraat > Koningin Wilhelminastraat > Simon Lindhoutstraat > Koningin Julianastraat > Machteld van Gelrestraat > Molenvlietsedijk > Zoekweg.

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van Tholen Sterk… volg Tholen Sterk via facebook of instagram.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in