Home Nieuws Voor iedere inwoner van Tholen een boom

Voor iedere inwoner van Tholen een boom

1223
0

De gemeente Tholen gaat de komende jaren een veelheid aan bomen planten om het milieu en de leefbaarheid te bevorderen. Dat heeft de raad donderdagavond (8 juli) besloten op initiatief van de ChristenUnie.

De partij haakt aan bij een plan van het rijk om het areaal aan bos en bomen tot 2030 fors uit te breiden. “Wij denken aan 25.000 bomen,” zegt fractievoorzitter Hage van de ChristenUnie, “voor iedere inwoner van Tholen één.” Het gaat overigens niet alleen om bomen, bosschages rekent de voorman van de CU ook mee.

Hage heeft wel ideeën over locaties waar de bomen geplant kunnen worden. ”Als particulieren dat willen op hun eigen terrein, maar denk ook aan een stadsbos en je kunt bomen gebruiken voor landschappelijke inpassing zoals dat is gebeurd bij het zonnepark vlak buiten Tholen.”

Niet iedere partij was gisteravond enthousiast. Fractievoorzitter Han van’ t Hof van Algemeen Belang Tholen trok fel van leer tegen de bomenmotie. “Het is een vorm van symboolpolitiek. Hittestress, CO2, alles wordt erbij gehaald maar die bomen zorgen gewoon voor overlast voor de burger. Daar gaan vogels in zitten en die poepen je auto of je linnengoed onder en in de herfst moeten de dode bladeren worden opgeruimd.”

ABT, het CDA en de SP stemden tegen de motie. De rest van de raad was voor. De bal ligt nu bij het college dat een actieplan moet opstellen. Er zijn subsidiepotten en Jaap Hage vreest daarom niet voor de rekening. “Die bomen gaan ons echt de kop niet kosten.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in