Home Nieuws Vocale Kerstsfeer met Quink in Oude Stadhuis Tholen

Vocale Kerstsfeer met Quink in Oude Stadhuis Tholen

733
0

Het was een nagenoeg uitverkocht huis op zaterdag 14 december in de Vierschaar van het Thoolse Oude Stadhuis. Het internationaal opererende Quink Vocaal Ensemble, dat was uitgenodigd door Stichting Anthonie Keldermans Concerten, maakte op de toehoorders grote indruk met het uitgevoerde Kerstprogramma.

Leidraad was het Gregoriaanse responsorium “O Magna Mysterium”. Er klonken twee versies uit de 16e eeuw van Spaanse en Engelse oorsprong, en één van de hand van de Franse 20e-eeuwse Francis Poulenc. In deze uiterst contrasterende werken kwamen direct de velerlei kwaliteiten van Quink tot uiting. Technische beheersing, muzikale timing, klankkleur en tekstuitdrukking gingen gepaard aan kennis van uitvoeringspraktijk van de verschillende stijlperioden.

Tenor Harry van Berne gaf enige tekst en uitleg over het programma hetgeen een verhelderende aanvulling was op de zeer uiteenlopende composities die dateerden van de 16e tot de 20 eeuw. Het publiek werd aan de hand genomen door het rijkgeschakeerde Europese Kerstrepertoire en beleefde het door de hoogstaande uitvoering door Quink Vocaal Ensemble op intense wijze.
De staande ovatie was dan ook een volkomen terechte beloning voor dit als een volstrekte eenheid klinkende vocaal ensemble.
Het volgende concert zal worden gegeven op 15 februari door de met de Nederlandse Muziek Prijs bekroonde gitarist Izhar Elias. Hij bespeelt drie historische gitaren uit de Renaissance, Barok en vroeg-Romantiek.

Zie ook: www.keldermansconcerten.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − 4 =