Home Nieuws Vlekken en lijnen

Vlekken en lijnen

942
0

Zomerexpositie in de Kunstkamer

In de maanden juli en augustus is de zomerexpo ‘Vlekken en Lijnen’ van de Bergse kunstenaar Henk Nuijten te zien in de Kunstkamer.
Volgens Henk is een tekening een organisatie van vlekken en lijnen.
Ze zijn alles wat je hebt om als tekenaar mee te werken. Dit is één van de dingen die hij heeft meegekregen van de kunstenaar Jan Wessendorp, zijn mentor/leraar en inmiddels ook een goede vriend.

De laatste jaren heeft Henk veel getekend en geprobeerd om zich daarin te bekwamen. Desondanks ziet hij zichzelf niet als een groot tekentalent. Zijn gave ligt naar zijn idee meer in het maken van een compositie, het intuïtief weten wat te doen. Als hij geïnspireerd is dan wordt hij als het ware meegenomen door hetgeen hij aan het maken is. Het voelt vaak droomachtig aan.

Wat een werk voor hem tot kunst maakt is het onnoembare. Het gaat voorbij aan techniek en rede. Het raakt de toeschouwer zonder dat hij of zij kan zeggen waarom.

Voor deze expositie zijn een combinatie van abstracte en figuratieve werken uitgekozen. Het is aan de toeschouwer om te ervaren of dat onnoembare in zijn werk te vinden is.

Op 3 juli zal de tentoonstelling worden geopend door kunsthistorica Johanna Jacobs.
Daarna is de expositie t/m 21 augustus iedere zaterdag van 11.00 u. tot 16.00 u. vrij te bezichtigen in de Kunstkamer, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse.Uitn. Henk 2

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in