Home Nieuws Vijftien kinderen door naar finale Jeugdjournaalwedstrijd

Vijftien kinderen door naar finale Jeugdjournaalwedstrijd

592
0

De jury van de Jeugdjournaalwedstrijd heeft uit ruim 300 inzendingen vijftien finalisten gekozen voor de grote finale.

Kinderen konden meedoen door hun journalistieke talent te laten zien door middel van een ingezonden video. Daarin doen ze verslag van een onderwerp uit hun omgeving. Op zondag 21 november is de finaledag die door de huidige coronamaatregelen via een videoverbinding plaatsvindt.

De finaliste voor de provincie Zeeland is Eva Stoutjesdijk (10) uit Sint-Maartensdijk (klik op de naam om de inzending te bekijken).

Op de finaledag mogen de kinderen alles uit de kast halen tijdens een drietal opdrachten. Die worden beoordeeld door de deskundige jury bestaande uit Fedde, de winnaar van 2020, zangeres Stefania en Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Deze editie worden er drie winnaars gekozen die met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad mogen om verslag te doen van een zelfgekozen onderwerp. De reportages zijn te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Jeugdjournaalwedstrijd
De Jeugdjournaalwedstrijd wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit jaar is de tiende editie en daarom zijn er vijftien finalisten waaruit drie winnaars worden gekozen. Sinds een aantal jaar is de Jeugdjournaalwedstrijd een verslaggeverswedstrijd. In de beginjaren ging het om het grootste presentatietalent.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 2 =