Vierde zomerconcert en examen Willemijn Ouwersloot

Op zaterdag 10 juni werd alweer het vierde zomerconcert van 2017 gehouden.
Het concert werd gehouden in de koorkerk van de Nederlands Hervormde Kerk

Onder het toezing oog van 150 aanwezige deed de 17-jarige Willemijn Ouwersloot tijdens het zomerconcert haar D-examen klarinet. Voor aanvang van het zomerconcert was er eerst een besloten deel van haar examen.

Tijdens het open deel van het examen speelde Willemijn op de besklarinet o.a. Concertino van C.M. von Weber, hierbij werd zij begeleid door Henny Besling op piano. Vervolgens kwam Tarantella op de a-klarinet met haar zus Jenneke Ouwersloot op dwarsfluit en dit deel werd weer begeleid door Henny Besling op piano. Tot slot speelde ze samen met Nienke van As, Rhodé Grabijn en Marret Baaij de “Dance of the Sugar Plum Fairy” van P.I. Tschaikowsky en als laatste het 1e deel van het Concerto van F. Krommer.

Inmiddels had de jury zich teruggetrokken om vervolgens binnen niet al de te lange tijd terug te komen met de uitslag van het examen. De jury mocht mededelen dat Willemijn geslaagd was voor haar examen. Voor een amateur musicus is het een bijzondere prestatie om het hoogste te bereiken.

Onze fotograaf Rien Burgers was ook aanwezig, hij maakte diverse foto’s van het concert en het examen van Willemijn.

Namens alle medewerkers van Omroep Tholen willen wij Willemijn via deze weg van harte feliciteren met het behalen van haar D-examen klarinet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − drie =