Vier legpenningen van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt

Op donderdagavond 1 maart jl. hebben vier redders een bronzen legpenningen en een loffelijk getuigschrift van het Carnegie heldenfonds ontvangen voor moedig gedrag op 1 maart 2017.

Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle reikte de penningen en de getuigschriften uit aan mevrouw A. Blommers uit Groot Ammers, de heer G. Kant uit Sprang-Capelle, de heer A. van Herwijnen uit Scherpenisse en de heer F. van den Berge uit ’s-Gravenpolder.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst waarbij in totaal veertien professionele en niet-professionele hulpverleners werden bedankt voor hun inzet bij een auto-ongeluk. Het gezin dat betrokken was bij het ongeluk is afkomstig uit Kapelle. De vrouw heeft samen met haar echtgenoot de bijeenkomst georganiseerd om de hulpverleners te bedanken.

Het ongeluk vond 1 maart 2017 plaats op de Deltaweg in Goes. Daarbij is de auto te water geraakt. Vier redders zijn nog voor de komst van de professionele hulpverleners het koude water ingegaan om de moeder met haar twee kinderen uit de auto te halen. Beide kinderen zijn met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De dochter is daar na vijf weken aan haar verwondingen overleden.

De bronzen legpenning wordt uitgereikt aan degenen die met gevaar voor eigen leven het leven van anderen hebben gered of dat hebben geprobeerd. Het loffelijk getuigschrift is een bewijs van moedig gedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 6 =