Home Nieuws Vervanging AED-apparaten

Vervanging AED-apparaten

825
0

Gemeente Tholen is vanaf 2008 Hartveilig. Er zijn sinds dat jaar een dertigtal AED´s geplaatst, verspreidt over alle kernen van de gemeente.

Het is nu tijd om de eerste van de aangeschafte AED-apparatuur te vervangen. Het gaat hier om 17 Primedic AED´s en om 2 Medtronic LP500 AED’s. Besloten is de bovengenoemde AED’s te vervangen door de Cardiac Science Powerheart G5. Begin januari 2019 vindt de vervanging plaats.

Andere gebruikswijze van nieuw apparaat

De Cardiac Science Powerheart G5 is een volautomaat, d.w.z. er zit geen “schokknop” op: als de plakkers zijn geplakt, analyseert de AED de toestand van het slachtoffer en geeft indien nodig zelfstandig een schok. Natuurlijk pas na de helpers gewaarschuwd te hebben en na een korte aftelling.

Naast de plakkers is er nog een derde sensor aanwezig: de CPR sensor. Deze sensor wordt geplaatst op de plaats waar de hartmassage wordt toegepast en houdt de kwaliteit van de massage in de gaten: is de snelheid van reanimeren goed en wordt er voldoende diep gedrukt. Is één van beiden niet voldoende dan wordt men via deze sensor hierop gewezen. Deze sensor wordt niet geplakt maar op de juiste plaats gelegd.

Op de plakkers staat niet meer specifiek vermeld welke plakker waar moet worden geplakt. Voor de duidelijkheid: de plaats waar de plakkers moeten worden geplakt, wordt wel aangegeven, maar niet welke plakker. Dus stress omdat men denkt de verkeerde plakker op de verkeerde plaats te hebben geplakt, is niet meer nodig.

Er is natuurlijk ook een gebruiksaanwijzing aanwezig bij het AED-apparaat.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

10 − 3 =