Home Advertentie Verschillende soorten rolgordijnen

Verschillende soorten rolgordijnen

239
0

Rolgordijnen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Daarnaast is het nog steeds een populair type gordijn. Hoe kies je nu het juiste type gordijn binnen jouw huis? De verschillende types lichten we hier voor je toe.

1. Verduisterende rolgordijnen
Hier wordt er geen licht doorgelaten. Hierdoor wordt je kamer volledig donker en heb je geen last van zonlicht. Daarnaast is het ook nog eens fijn voor je privacy, want van buiten kan je met een verduisterend rolgordijn niet naar binnen kijken.

2. Licht doorlatende rolgordijnen
Dit type rolgordijnen bestaan uit materialen die niet compleet verduisterend zijn, maar wel nog een deel van het zonlicht door laten schijnen. Hierdoor wordt het heftige deel van het zonlicht vermindert, maar zit je niet gelijk in een donkere kamer. Hier kan wederom niet naar binnen worden gekeken, maar je ziet van buiten wel dat er iemand in de kamer is.

3. Transparante rolgordijnen
Het materiaal van deze stof is iets dunner, waardoor er nog veel licht naar binnen komt en doorzichtig is. Hier wordt weer het meest heftige deel van de zon tegengehouden, zonder dat je in een donkere kamer zit. Hierdoor is dit type geschikt voor kamers waar je minder behoefte hebt aan privacy, maar wel aan veel lichtinval.

4. Dakraam rolgordijnen
Het meest voorkomende probleem voor dakramen is het plaatsen van een gordijn. Hier zijn speciale rolgordijnen voor ontwikkeld. Deze kunnen schuin geplaatst worden en zijn vaak verduisterend. Neem eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com. Zij hebben verschillende soorten dakraam rolgordijnen.

5. Kiepkantelraam rolgordijnen
Dit is nog zo’n raam wat soms lastig kan zijn om een gordijn voor op te hangen. Hier zijn ook speciale rolgordijnen voor gemaakt. Vaak zit het rolgordijn dan in een frame en hoef je het zelf alleen nog maar op te hangen.

6. Duo rolgordijnen
Het woord zegt het eigenlijk al, dit type rolgordijn is voorzien van een dubbele stof. Dit moet je zien als horizontale strepen. De ene stof is dicht, wat zorgt voor minder licht inval. De andere stof is vaak gemaakt van een vitragestof, wat zorgt voor lichtinval. Je kan dit type rolgordijn vaak op verschillende manieren gebruiken. Open, halfopen of gesloten. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur aan de hoeveelheid lichtinval.

7. Elektrische rolgordijnen
Het nieuwste type rolgordijn op de markt is toch wel de elektrische. De rolgordijnen draaien op motoren en dit is te bedienen met afstandsbedieningen. Tegenwoordig kan dit zelfs bediend worden met een telefoon of stem.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 + twintig =