Home Nieuws Vernieuwde rolbrug is verrijking voor Tholen

Vernieuwde rolbrug is verrijking voor Tholen

1460
0

Toeristen en inwoners kunnen weer een wandeling maken rond de jachthaven van Tholen. De rolbrug waarmee ze de doorvaart in de dam kunnen oversteken is na een uitgebreide renovatie heropend.

Onze verslaggever sprak kort met wethouder Corniel van Leeuwen:

Het waterschap heeft de dam aangelegd om te voorkomen dat de nieuwbouwwijk bij de haven blank komt te staan, als het Volkerak Zoommeer wordt gebruikt als berging bij extreme wateroverlast. Al sinds de opening in 2017 deden zich technische problemen voor aan de rolbrug. Sinds een storm in augustus vorig jaar is de brug niet meer in gebruik geweest.

De gemeente en het waterschap zijn dit voorjaar rond de tafel gaan zitten. “We hebben tegen elkaar gezegd dat het toch niet zo kan zijn dat je een mooi project met elkaar verzint dat dan vervolgens niet werkt,” legt Van Leeuwen uit. “Daarom is besloten tot een grote renovatie van de rolbrug.”

De kosten bedragen een kleine twee ton. Het waterschap betaalt twee derde van de rekening, de gemeente een derde. De wethouder is blij met de opgeknapte brug. “Dit is een verrijking voor Tholen en ik nodig iedereen uit om hier eens een wandeling langs het water te maken.”

Uiteraard waren wij er bij toen wethouder Corniel van Leeuwen de officiele opening verrichtte.

Opening Vernieuwde Rolbrug haven Tholen 2021 - Omroep Tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in