Veiligheidstips voor automobilisten – van regen tot slotbouten voor velgen

De zomers veranderen de afgelopen jaren en we kennen steeds langer prachtig weer. Toch zorgt dit prachtige weer soms ook voor problemen voor automobilisten. Zorg dat je nog regelmatiger je koelvloeistof controleert. Oververhitting van de motor vindt makkelijker plaats met hoge temperaturen.

Ook afkoeling na een warme periode kan voor problemen zorgen. Een regenbui is misschien goed voor het milieu, het kan ook tot ongelukken op de weg leiden. Niet alleen het zicht wordt aangetast. Maar na lange tijd van droogte zorgt regen dat wegen spekglad kunnen worden. Vooral rotondes staan bekend om spekglad te worden. Dit komt omdat vuil en olie met het water mengt en op het wegdek komt te liggen. Pas dus goed om met de eerste regen na een langere periode van droogte.

Met de zomervakantie voor de deur, vertrekken veel mensen naar het buitenland. Het is verstandig om slotbouten te installeren als je die nog niet hebt. Deze zijn veel lastiger van de auto af te draaien zonder sleutel. Hiermee is de kans dat je auto op vakantie zonder wielen komt te staan een stuk kleiner. Als je andere velgen of wielen aanschaft, kan de specialist je adviseren over slotbouten aldus Wheelpoint.nl.

De laatste tip is gaat over de bandenspanning. Dat bandenspanning belangrijk is voor de veiligheid heeft ANBW uitgebreid beschreven. Er is ook een systeem voor genaamd TPMS (Tire Pressure Monitoring System) ofwel bandenspanning controle systeem. De overheid vond dit zo belangrijk dat alle nieuwe auto’s die na november 2014 zijn verkocht perse TPMS moesten bezitten. Controleer daarom zelf de bandenspanning regelmatig of zorg dat je een TPMS hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vier =