Veilen Thoolse primeuraardappelen

Het nieuwe aardappelseizoen gaat weer beginnen. Op dinsdag 12 juni a.s. start het veilen van de Thoolse primeuraardappelen; de ALVANTHO’S.

Ondanks het natte en koude voorjaar kan de veilingklok volgende week toch weer al gaan draaien. Dit is dan slecht 5 dagen later dan vorig jaar. We verwachten de aanvoer van Doré, Premiére, Frieslander en wellicht ook Eigenheimer. Tijdens de eerste veiling zal de opbrengst van het eerste kistje wederom worden geschonken aan een goed doel.
De kwaliteit lijkt goed en de smaak is als vanouds. De aardappelen worden aangeboden in de bekende zwarte plastic kist met een vulgewicht van 20 kg. Verder kunnen er ook aardappelen in consumenten verpakking, kartonnen doosjes met 3 kilo inhoud, op bestelling geleverd worden. De verse aardappelen zijn nog niet huidvast.

De Alvantho aardappelen zijn gecertificeerd als “Erkend Streek product”. Product met als herkomst Tholen en maatschappelijk verantwoord geteeld en verwerkt, mag het keurmerk “Zeker Zeeuws Streek product” voeren.

Van het totale aanbod gaat ca. 50-55% via de veilingklok. Het overige deel zal zijn weg vinden via bemiddeling. De bemiddelaar onderhoud nauw gezette contacten met de klein verpakkers zodat het Thoolse product ook in de schappen van de supermarkten te vinden is. We praten dan over een huidvast product wat wasserij geschikt is. Dat zal dus pas na 1 juli zijn.

‘Alvantho’ is de gezamenlijke merknaam van de veilingen Sint Annaland en Scherpenisse.
De gezamenlijke veilingen vermarkten voor hun leden ongeveer 10.000 ton vroege aardappelen. Voor meer informatie, kijk op www.alvantho.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − vijf =