Home Nieuws Vanaf morgen – 15 april – is de Oesterdam 9 dagen dicht

Vanaf morgen – 15 april – is de Oesterdam 9 dagen dicht

247
0


Vanaf 15 april is het ruim een week lang omrijden geblazen voor iedereen die van de Oesterdam gebruik maakt. De Bergsediepsluis is namelijk gesloten voor al het vaar- en wegverkeer. Rijkswaterstaat vernieuwt de asfaltlaag van de brug over de sluis. De werkzaamheden duren anderhalve week.

Rijkswaterstaat begint maandag 15 april om 07.00 uur met de werkzaamheden. “De slijtlaag van de weg moet worden vervangen”, vertelt Eric Mostert van Rijkswaterstaat. “Die laag zorgt ervoor dat weggebruikers voldoende grip hebben.” Dagelijks rijden er zo’n zesduizend voertuigen over de brug. Door de stremming van de Bergsediepsluis moet al het wegverkeer dus omrijden. Auto’s worden omgeleid via de N286, A4 en N289. Volgens Rijkwaterstaat gaat het om een verwachte extra reistijd van tien minuten. Fietsers en bromfietsers moeten via Bergen op Zoom rijden. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden. Het vaarverkeer moet omvaren via de Krammersluizen. Het Oesterdam Resort en De Speelmansplaten blijven bereikbaar, als je vanaf het zuiden de Oesterdam oprijdt.

Openbaar vervoer
De buslijnen 643 en 644 rijden niet tijdens de werkzaamheden. Wel rijden er extra bussen naar Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt extra van maandag 22 april tot met woensdag 24 april.
De scholen met leerlingen die van en naar Tholen moeten hebben treinkaartjes beschikbaar. Deze leerlingen kunnen dan gratis met de trein van Bergen op Zoom naar Krabbendijke of Goes.

Niet te koud
Het aanbrengen van de slijtlaag kan niet onder alle weersomstandigheden. “Het moet niet te koud zijn. Daarom werken we tussen april en september”, aldus Eric Mostert. Op het wegdek zijn nu strookjes geplakt. “Dat is om de ergste schade tegen te gaan, maar geen permanente oplossing. De hele laag begint los te laten dus moet ie vervangen worden.”
Rijkswaterstaat vervangt dit jaar en volgend jaar slijtlagen van meerdere beweegbare bruggen in Zeeland, vervolgt de omgevingsmanager. “Ook de drie bruggen over de Grevelingensluis, de twee bruggen over de Zandkreeksluis en de Krammerbrug worden aangepakt.”
De werkzaamheden op de Oesterdam moeten op woensdag 24 april klaar zijn.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in