Home Nieuws Vaccineren in het Bravis ziekenhuis begonnen

Vaccineren in het Bravis ziekenhuis begonnen

903
0

Exact om 13.48 uur zat Mirande Zaalberg woensdag 6 januari klaar om ingeënt te worden met het vaccin van BioNTech/Pfizer. De IC-verpleegkundige had daarmee de primeur van het Bravis ziekenhuis. Enkele minuten later volgde anesthesioloog-intensivist Hester Beckmann-Stam. De komende dagen worden zo’n vijfhonderd Bravis-medewerkers ingeënt tegen het coronavirus.

Het ziekenhuispersoneel dat wordt gevaccineerd is werkzaam op de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en de corona-afdelingen. De bereidheid onder de IC-medewerkers om zich te laten vaccineren is hoog. Ruim 95% heeft zich aangemeld. Mirande heeft daar wel een verklaring voor. “Het geeft aan hoe belangrijk we het vinden dat er een eind aan corona komt. In de eerste golf hebben we al een piek meegemaakt, maar nu gaat het maar door”, vertelt ze. “Het zou fijn zijn om weer andere zorg dan alleen covid-zorg te kunnen leveren”, vult Hester aan.

Het begin van de oplossing
Voor Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur, voelt het als een feestelijke dag. “Het is het begin van de echte oplossing.” Ze is blij met de hoge vaccinatiebereidheid, zonder dat medewerkers onder druk zijn gezet. “We hebben vooral ingezet op voorlichting, zodat mensen hun eigen afweging kunnen maken. De medewerkers op de IC zien wat het is om corona in zijn meest ernstige vorm te hebben. Wat voor impact het heeft op de patiënten en hun familie. Dat maakt de bereidheid groot. Door het vaccineren hopen we te voorkomen dat medewerkers zelf ziek worden. Het ziekteverzuim onder het personeel is gelukkig aan het dalen, maar we hebben iedereen hard nodig.”

Hard gewerkt aan vaccinatieroute
In korte tijd is op de locatie Roosendaal een vaccinatieroute opgezet. Daar is Bianka enorm trots op. “Hier is hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.”
De vaccins voor het Bravis ziekenhuis worden in het ETZ in Tilburg ontdooid en uitgegeven. Verdeeld over woensdag, donderdag en vrijdag ontvangt Bravis in totaal 88 flacons. Uit elk flesje kunnen 5 tot 6 vaccins gehaald worden. Op de locatie Roosendaal worden de injectiespuiten klaargemaakt door het apothekersteam. Twee zorgmedewerkers kunnen tegelijk ingeënt worden. Na afloop ontvangen zij een vaccinatiebewijs en moeten zij uit voorzorg een kwartier wachten om een eventuele allergische reactie uit te sluiten.

Kom maar op!
Mirande vindt het wel bijzonder dat zij als eerste in West-Brabant tegen corona is ingeënt, maar hoopt vooral dat veel mensen haar voorbeeld volgen. “We zijn goed voorbereid en goed ingelicht om de keuze te kunnen maken. Daarom zeg ik: ‘Kom maar op!’.”

Op de foto
IC-verpleegkundige Mirande Zaalberg krijgt als eerste het Coronavaccin in het Bravis ziekenhuis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in