Uitvoering “Nu ik nog leef”, gezien in De Wellevaete

Tot de laatste plaats bezet vond vrijdagavond 23 maart de uitvoering plaats van dit toneelstuk, geschreven en geregisseerd door Jan Koning.

Het verhaal vertelt het samenzijn van 5 vriendinnen, die in het (toekomstige) Stavoord6huis bij elkaar komen. Vriendin Sanne is ongeneeslijk ziek en met haar vriendinnen Linda,Tess,Loes en Mirjam wil zij nog graag teruggaan in de tijd en dit leidt tot soms verdrietige maar anderzijds ook tot heel vrolijke dingen.

De opening begint met een toast op het leven.
Sanne zegt : praat en behandel mij niet als een kind, doe normaal en blijf jezelf.
Herinneringen worden opgehaald, zoals de eerste de beste vakantiereis per bus naar Benidorm en de soms ietwat “ondeugende”verhalen zijn niet van de lucht.

De adoratie voor Michael Jackson van de toen nog zeer jonge meiden vertaalt zich in het zingen van enkele bekende songs.

In de serieuze gesprekken waarin liefde en vriendschap centraal staan, komt o.a. naar boven wat heb je bereikt of willen bereiken en waar sta je in het leven. Zo ben je gezond, het leven loopt voorspoedig en dan opeens loop je ziekenhuis in en uit en krijg je te horen dat je niet meer beter zult worden.

Een van de mooiste teksten/uitspraken in de voorstelling is : Als ieder mens een ander gelukkig maakt is iedereen gelukkig.

Tot slot de vraag : Hoe wil je herinnerd worden?
Antwoord: Zoals je zelf wilt.

De rollen werden zeer spontaan en vol overtuiging gespeeld, waarvoor de complimenten.
Uitvoerenden: Sanne – Anita Goedegebuure / Linda- Jacoline de Reus / Tess-Rachelle Slokkers / Loes-Caroline Geluk/ Mirjam-Annejo de Keijzer

Ook de muzikale omlijsting , decor en foto’s pasten bijzonder sfeervol in het geheel.

Namens Stavoord6 sprak Ivo Slokkers zijn dank uit aan allen, die het mogelijk hebben gemaakt dit tot uitvoering te laten komen.

Zaterdagavond, 24 maart de wordt de tweede en tevens laatste voorstelling gespeeld in De Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Met dank aan Ivo Slokkers voor de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + veertien =