Home Nieuws Uitstaande brand woning Oud-Vossemeer

Uitstaande brand woning Oud-Vossemeer

508
0

In een woning aan de Patrijzenweg in Oud-Vossemeer is dinsdagochtend 8 maart een uitslaande brand uitgebroken in het dak van de woning. De brandweer had opgeschaald naar middelbrand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

In eerste instantie werd melding gemaakt van een schoorsteenbrand, al snel bleek het echter niet om een schoorsteenbrand te gaan. Hierop werden in eerste de tankautospuit van de brandweer Tholen en de hoogwerker uit Bergen op Zoom opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was de brand uitslaand vanuit de dakkapel van het huis. Rond 11:05 uur werd daarom opgeschaald naar middelbrand.

Even voor half twaalf meldde de Veiligheidsregio dat de brand toen niet meer uitslaand was. Om de brand in het dak van de vrijstaande woning goed te kunnen blussen, moeten delen van het dak worden weggebroken, zo meldt de VRZ. Om te zorgen dat de brandweer beschikt over voldoende bluswater is vanuit Bergen op Zoom een waterwagen opgeroepen. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen + 8 =