Uitlenen sport- en spelartikelen via Leger des Heils

Jeugd- en jongerenwerk Tholen start uitleen sport- en spelartikelen via Leger des Heils
Wethouder Kees van Dis geeft startsein tijdens voorjaarsmarkt op 8 april 2017.

Het jeugd- en jongerenwerk op Tholen start een samenwerking van 3 jaar met het Leger des Heils en gaat in Sint-Maartensdijk sport- en spelartikelen uitlenen. De inwoners van Sint-Maartensdijk kunnen via het Leger des Heils de beschikking krijgen over een sport- en spelpakket. In het sport- en spelpakket zitten onder meer: voetballen, basketballen, tennisrackets, hockeysticks, ringen, lintjes, hesjes etc. Kortom materialen om op een eenvoudige manier leuke en sportieve activiteiten uit te voeren.

Burgers, verenigingen, scholen etc. hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het sportpakket. Tijdens de jaarmarkt van het Leger des Heils op zaterdag 8 april is het voor iedereen mogelijk om met de diversiteit aan spelartikelen kennis te maken. Jongerenwerkers Naomi van Mierlo en Roseline van den Heuvel zullen van 10.30 – 11.30 uur aanwezig zijn om de verschillende spellen uit te leggen. Kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen die dag volop meedoen. Ook de oudere jeugd is van harte welkom.

De gemeente Tholen wil door middel van een pilot de beweging en sportontwikkeling van jongeren stimuleren. De perfecte combinatie zou natuurlijk zijn als er door middel van burgerparticipatie (mogelijkheden voor) sportieve activiteiten worden gecreëerd. Burgers die zelf sportactiviteiten op gaan zetten voor jongeren, sporten inzetten tijdens kinderfeestjes, verenigingen die anderen tot sporten aanzetten, etc.

Het Leger des Heils gaat fungeren als uitgiftepunt voor de uitleen van de sport- en spelartikelen voor de jeugd. Wethouder Kees van Dis zal zaterdag 8 april om 09.45 uur> het startsein geven tijdens de voorjaarsmarkt van het Leger des Heils. Naast de uitleg van het project, zal hij ook de 100.000ste bezoeker verwelkomen die sinds de start in 2011 het Leger des Heils heeft bezocht. En de winnaar bekend maken van de ‘like, deel en win’ actie die via Facebook wordt gehouden voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =