Home Nieuws Uitdelen gratis boompjes voor inwoners van de gemeente Tholen

Uitdelen gratis boompjes voor inwoners van de gemeente Tholen

659
0

Op 9, 10 en 11 december 2021 kunnen inwoners in de gemeente Tholen hun bestelde boompjes ophalen op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk. In totaal worden er in drie dagen ruim 4000 boompjes uitgedeeld.

Boomuitdeelactie
Eind september 2021 konden inwoners van de gemeente Tholen gratis boompjes bestellen via zmf.nl. Gemeente Tholen leverde een forse extra bijdrage aan de boomuitdeelactie om zo inwoners de kans te bieden om onze woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken. Vanwege de grote belangstelling is uiteindelijk de extra bijdrage van de gemeente tussentijds nog verhoogd.

De boomuitdeelactie is een initiatief van Plan Boom en wordt uitgevoerd door gemeente Tholen, ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse eilanden.

Vrijwilligers
De uitdeelactie wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt), Natuurvereniging Tholen en Speeltuinvereniging de Speelkrael die de boompjes vooraf helpen sorteren en op de dagen zelf ook uitdelen.

Boomsoorten
Voor de boomuitdeelactie kon men kiezen uit tien verschillende soorten bomen en struiken en maximaal zes boompjes bestellen. Het gaat om de eenstijlige meidoorn, linde, veldesdoorn, groene hazelaar, wilde appel, wilde mispel, boswilg, gewone vlier, wilde liguster en kweepeer. De meeste bestelde soorten bomen zijn: linde, wilde appel, meidoorn, kweepeer en wilde liguster.

Onze fotograaf – Rien Burgers – was deze morgen (9 december) bij het uitreiken van de eerste bomen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen + zestien =