Donderdag 8 december om 11 uur overhandigde Wethouder Corniel van Leeuwen de eerste struikjes – van de in totaal 4.500 die door inwoners besteld waren – aan Elise, die o.a. een wilde appel en een hazelaar had besteld.

Inwoners van de gemeente Tholen konden afgelopen september per adres maximaal zes gratis boompjes bestellen en deze op 8, 9 en 10 december 2022 ophalen op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk.

“Diverse vrijwilligers van o.a. Velt Samen Eco Actief helpen bij het uitdelen en Velt was coordinator en adviseerde over welke struiken in aanmerking zouden komen – die allemaal uit de eigen streek afkomstig zijn”, aldus Rien Klippel namens Velt (zie www.velt.nu)

De gemeente subsidieert deze actie nu voor het tweede jaar en kiest voor een aantal (ca 4500) dat ook behapbaar is qua verwerking op het terrein van de Gemeentewerf, zegt Corniel van Leeuwen.

Boomuitdeelactie
Gemeente Tholen voert samen met ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden de boomdeelactie uit. Inwoners hadden de keuze uit een boswilg, linde, walnoot, appel, kerspruim, meidoorn, hazelaar, gelderse roos, gele kornoelje, hulst en liguster.

Rond 11.45 uur ontstond er al een kleine file op het terrein van de gemeentewerf.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in