De jaarwisseling in de gemeente Tholen is redelijk rustig verlopen met een klein aantal meldingen. In totaal zijn er bij de gemeente 11 meldingen binnengekomen, waarvan er 8 betrekking hadden op vuurwerkoverlast, 2 keer heeft de brandweer moeten uitrukken en er was 1 melding van mishandeling/bedreiging door ruzie.

De gemeente heeft rond de € 8.500,- aan vuurwerkschade geconstateerd. Dit bedrag is op basis van nieuwwaarde van het materiaal en inclusief manuren. Het gaat om schade die zowel in de week voorafgaand aan de jaarwisseling als ook na de jaarwisseling zijn vastgesteld. Voornamelijk vuilnisbakken moeten op diverse plekken worden vervangen. De geïnventariseerde schade was iets minder dan de schade vorig jaar in dezelfde periode (ongeveer € 9.200).

Toch vuurwerk
Net zoals in de rest van Nederland, is er ondanks het vuurwerkverbod ook in de gemeente Tholen door jong en oud relatief veel vuurwerk afgestoken. In de periode van oktober tot 4 januari 2022 heeft de gemeente 106 meldingen vuurwerkoverlast of vuurwerkgebruik ontvangen. Vorig jaar ontving de gemeente, in dezelfde periode, 86 meldingen.

Kerkklokken
Bij de jaarwisseling luidden de kerkklokken als teken van hoop en verbinding. In de gemeenteraad was hier unaniem een motie over aangenomen. Deze motie was ingediend omdat er vanwege de corona-maatregelen oud en nieuw voor de tweede keer in beperkte kring kon worden gevierd.

Vorig artikelAlarmpistool in beslag genomen na meldingen van overlast Oud-Vossemeer
Volgend artikelPlasticafval op de straten in Tholen Stad

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in