Home Nieuws Tips voor het voorkomen van auto inbraak

Tips voor het voorkomen van auto inbraak

734
0

Ook in de omgeving Tholen hebben we regelmatig te maken met auto inbraken. Je leest het op onze website. Maar ook bij andere omroeporganisaties. En hoewel het in onze omgeving minder vaak voorkomt in andere delen van het land. Kun je maar beter een goede voorbereiding treffen, dan wachten tot het te laat is. Om je op weg te helpen geven wij je een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen. Zo maak je het autodieven zo moeilijk mogelijk.

Vergrendel de deuren en houd de ramen dicht
Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Maar behoed je erop om altijd de auto te vergrendelen en de ramen dicht te doen. Hoe veilig je buurt ook is. Je maakt het simpelweg aantrekkelijk voor dieven wanneer je dit niet doet. Maak er dan ook een gewoonte van om dubbel te controleren of je deuren vergrendeld zijn. En uiteraard dat je ramen dicht zijn.

Je kunt zelfs in de problemen komen met je verzekering wanneer je jouw auto niet op slot hebt gezet. En er wordt vervolgens ingebroken. Controleer ook zeker de voorwaarden omtrent autodiefstal van jouw verzekering. Heb je bijvoorbeeld een autoverzekering van Allianzdirect.nl? Dan is het raadzaam om de voorwaarden te controleren. Of even contact met ze op te nemen.

Laat je auto niet draaien
Moet je even snel iets ophalen bij een vriend van je? Zet je auto dan gewoon uit. Je maakt het ook hierbij weer heel makkelijk voor dieven. Ze hoeven alleen maar in te stappen en weg te rijden. Natuurlijk zal dit niet zoveel voorkomen in onze omgeving. Maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen!
Parkeer je auto op verlichte plaatsen
Ga je jouw auto na zonsondergang parkeren? Doe dit dan bij een lantaarnpaal of andere omgeving waar het goed verlicht is. Je maakt het dieven hierdoor moeilijker. Omdat ze liever opereren in een donkere omgeving. Het valt natuurlijk veel meer op wanneer ze inbreken onder een lantaarnpaal, omdat ze dan midden in de spotlight staan.

Verberg waardevolle spullen
Je doet er ook goed aan om waardevolle te verbergen in je auto. Beter is het nog wanneer je de spullen helemaal niet in je auto achterlaat. Want ziet een dief een laptop of smartphone in een auto liggen. Dan zal het heel aantrekkelijk voor ze zijn om in te breken. Mocht je toch iets achter willen laten. Verberg het dan voordat je de auto verlaat. Want mocht je opvallen voor een autodief, dan zullen ze zien dat je iets aan het wegstoppen bent. Wat ze nieuwsgierig kan maken.

Wees zeker van je alarmsysteem
Zorg er altijd voor dat je alarmsysteem naar behoren werkt. Het kan zo zijn dat het defect is, waardoor je er alsnog niets aan hebt. Laat het alarm regelmatig controleren, zodat je zeker weet dat het goed werkt. Je kunt dieven afschrikken wanneer het alarm actief wordt. En zo veel problemen voorkomen.

Hopelijk kun je na het lezen van onze tips, inbraken in je auto zoveel mogelijk voorkomen. Blijf altijd je gezonde verstand gebruiken. En je zult het autodieven zo moeilijk mogelijk maken.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × 3 =