Home Advertentie Tips om je werknemers gestructureerd te laten werken

Tips om je werknemers gestructureerd te laten werken

484
0

Het begin van het nieuwe jaar is een goed moment om met een schone lei te beginnen en de planning een frisse start te geven. Dan is het wel zo fijn om je werknemers mee te nemen in dit proces. Het kan dan een goed idee zijn om even bij elkaar te komen en door te nemen hoe ze gestructureerd met hun planning en werkzaamheden om kunnen gaan. Op zoek naar tips op dit gebied? Lees dan dit artikel!

Duidelijke dagindeling
Allereerst is het belangrijk om je werknemers te adviseren om een duidelijke dagindeling te maken. Op die manier kunnen ze precies in kaart brengen wat ze dagelijks af moet hebben en dit kan ervoor zorgen dat automatisch een maand- of jaarplanning beter in kaart gebracht kan worden. Leer je personeel dus aan om iedere dag een to do-lijst te maken en deze gedurende de dag af te vinken.

Laptop reorganiseren
Er gebeurt tegenwoordig ontzettend veel online; daarom is het prettig als je ook op je digitale apparaten gestructureerd kunt werken. Zorg er daarom voor dat je werknemers hun laptop geordend hebben. Dit kunnen ze doen door mappen aan te brengen en documenten vervolgens in de juiste map te ordenen. Ook het aanmaken van mappen in de inbox van je e-mail is aan te raden. Werken jullie in een digitale cloud? In dat geval doe je er goed aan om één lijn te trekken en ervoor te zorgen dat ook daar een structuur wordt aangebracht met verschillende mappen en dergelijke.

Administratie op orde
Hoewel we veel online werken, is er ook altijd nog sprake van papierwerk. Zeker wat betreft administratie en aantekeningen willen we nog weleens papier erbij pakken. Ook hier kun je structuur in aanbrengen door ervoor te zorgen dat je personeel altijd beschikt over voldoende middelen op de werkvloer. Stimuleer ze in het gebruik ervan en laat notitieblokken van Maxilia bedrukken die ze kunnen gebruiken tijdens vergaderingen en belangrijke meetings. Zorg daarnaast voor pennen met logo die vervolgens altijd op kantoor aanwezig zijn.

Opgeruimde werkplek
Ze zeggen weleens: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Dit geldt dan natuurlijk ook voor je werkplek. Stimuleer je werknemers om hun werkplek geordend te houden; op die manier zullen ze sneller overzicht houden en dus productiever zijn. Daarbij kun jij er als werkgever voor zorgen dat het kantoor altijd netjes en schoon is. Werkt niet iedereen automatisch hieraan mee? Maak dan een schoonmaakrooster zodat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het opruimen van het kantoor.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 2 =