Tien Stadhuisconcerten in Tholen

Ook deze zomer organiseert de Stichting Anthonie Keldermans Concerten haar jaarlijkse serie kamermuziekconcerten op zaterdagmiddag in het monumentale 15e eeuwse Oude Stadhuis van Tholen.

Vanaf zaterdag 24 juni t/m 26 augustus zal wekelijks om 15.30 uur een staalkaart van muziek en instrumenten worden gepresenteerd, vanaf de 17e tot in onze 21e eeuw.
Strijkers, blazers, tokkelinstrumenten, toetsinstrumenten (de collectie in het Oude Stadhuis), twee sopranen en het carillon doorkruisen het Europa van de Renaissance, Barok, Classisisme, Romantiek, Impressionisme, en het hedendaagse Europa.

De Stadhuisconcerten 2017 worden geopend met het strijktrio dat bestaat uit violiste Elise Besemer, altviolist Shih-Hsien Tsai en cellist Boris Nedialkov. Op het programma staan o.a. Trio’s van Beethoven en Schubert.
Elise Besemer studeert bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij is toegelaten tot het academisch jaar 2016/17 van de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest te Amsterdam. In 2016 stond ze in de Finale van het Oscar Back Vioolconcours. Eveneens is ze genomineerd voor de prestigieuze Grachtenfestival Prijs 2017.
De Taiwanees Shih-Hsien Tsai studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en behaalde in 2015 de 2e prijs van het Nationaal Altvioolconcours.
De Bulgaar Boris Nedialkov studeert o.a. aan de Musikhochschule in Mannheim en was 2e prijs winnaar van het Nationaal Cello Concours 2014.

De serie van tien Stadhuisconcerten biedt o.a. eveneens twee concerten in het kader van het Telemann-jaar: “Telemann in perspectief”, uitgevoerd door Jan de Viet op clavecimbel en secrétaire-orgel, en een Telemann-Bach concert door ensemble “A la Douzaine”. Ook is er een vocaal aandeel: Marlotte van ‘t Hoff zingt met Elise de Gast op de vleugel een Frans programma met liederen van Chausson, Fauré en Poulenc.

Marieke Vos zal de klarinet etaleren met muziek uit de 20e eeuw, begeleid door harpiste Anneleen Schuitemaker. De jonge zeer getalenteerde pianist Martin Oei zal een concert verzorgen met uitsluitend werken van de 19e eeuwse componist en klaviervirtuoos Franz Liszt. De concerten worden gegeven zowel in de hal (de Vierschaar) als in de voormalige Raadzaal. Aansluitend aan de concerten zal het carillon van het Stadhuistorentje worden bespeeld door gemeentelijk beiaardier Gerard de Waardt en gastbeiaardiers, waaronder studenten van de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, België. De concertbezoekers kunnen daar in de sfeervolle besloten ambiance van de Stadhuistuin onder het genot van een drankje naar luisteren.

De toegang is vrij met een vrijwillige bijdrage aan de uitgang.
De volledige concertserie is te vinden op www.keldermansconcerten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − dertien =