De Stichting Anthonie Keldermans Concerten is bijzonder verheugd, traditiegetrouw weer een reeks wekelijkse concerten op de zaterdagmiddagen te kunnen aanbieden, in het Oude Stadhuis van Tholen.

Kenmerk van de serie is variëteit in klassieke stijlen waarbij deels een accent wordt gelegd op authentieke instrumenten.
Het openingsconcert zal worden gegeven op zaterdag 10 juli door het gitaar-mandoline duo “Amuse-oreille” bestaande uit gitariste/luitiste Nelleke Boosman en mandoline-speelster Martine Sikkenk. In het programma “Kleurrijke Barok” bespelen deze musiciennes fraaie kopieën van instrumenten uit de 17e en 18e eeuw met muziek van o.a. Carl Friedrich Abel, Antonio Vivaldi en Georg Philipp Telemann.

In de programmering van de Stadhuisconcerten zijn dit seizoen twee rode draden gevlochten:
Er zijn drie programma’s waarin een mezzo-sopraan zal optreden:

  • een concert met muziek uit de Renaissance en Barok begeleid op theorbe,
  • een concert met Romantische vocale muziek van o.a. Johannes Brahms en Edward Elgar begeleid op de vleugel,
  • het slotconcert tijdens Open Monumentendag, waarbij het Amerikaanse repertoire uit de eerste helft van de 20e eeuw centraal staat.

De tweede rode draad betreft de bespeling van de permanent in de Vierschaar aanwezige vleugel, een prachtig instrument dat is gebouwd door de Julius Feurich in 1908 te Leipzig.
Naast twee solo-concerten, waarvan één met uitsluitend muziek van Franz Liszt, zal er ook een pianoduo optreden met gracieuze Franse muziek rondom de bouwtijd van de vleugel.
Ook zullen de blokfluit en dwarsfluit worden bespeeld met begeleiding van clavecimbel en vleugel.
Een prominente Portugese gitarist zal een boeiend beeld schetsen van de muziek voor gitaar uit zijn geboorteland.

Deze professionele musici zullen het uit ca. 1460 daterende Gotische Oude Stadhuis rijkelijk voorzien van muziekcultuur die optimaal aansluit bij de status van het monument.

Vanwege de omstandigheden aangaande corona zullen de kamermuziek concerten uitsluitend in de hal plaatsvinden, vooralsnog met inachtneming van de anderhalve meter regel met 30 zitplaatsen.
Voor de verplichte reservering kunt u mailen naar jan.de.viet@gmail.com

Aanvang: 15.30 uur.
Toegang: vrije gift bij de uitgang.
Info: www.keldermansconcerten.nl
www.cultuurpleintholen.nl

De concertagenda vindt u hier of via de agenda van Omroep Tholen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in