Thoolse scholen werken samen voor speciale klas voor kinderen van vluchtelingen

Op 31 januari 2018 start in Sint-Maartensdijk op basisschool de Rieburch een speciale klas voor kinderen van vluchtelingen. Met deze lessen krijgen de kinderen extra aandacht op het gebied van rekenen en taal. De kinderen zijn net als de Nederlandse kinderen leerplichtig en staan ingeschreven bij een van de 21 scholen in de gemeente Tholen.

Wegwijs
Meestal hebben zowel de ouders als de kinderen moeite met de Nederlandse taal. Soms hebben de kinderen zelfs nog nooit een school van binnen gezien. De speciale klas draagt bij aan het zo snel mogelijk wegwijs maken van deze kinderen binnen onze samenleving. Maandag tot en met vrijdag gaan de kinderen in de ochtend naar de Rieburch, waarna ze in de middag terugkeren naar hun eigen school om zich zo thuis te gaan voelen in de kern. Bij de start van de klas gaat het om 15 kinderen.

Samenwerking
Dit initiatief is ontstaan vanuit de reformatorische, protestants-christelijke scholen en het openbaar onderwijs. De gemeente Tholen faciliteert dit initiatief in het vervoer van en naar de Rieburch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + veertien =