Thoolse Ondernemersavond 2017

Afgelopen dinsdagavond werden de ondernemersprijzen uitgereikt in het gemeentehuis van Tholen tijdens de tweejaarlijkse verkiezing van beste startende onderneming en aan de beste reeds gevestigde ondernemer van het eiland Tholen.

De verkiezing was onderdeel van de goed bezochte Ondernemersavond 2017, een netwerkbijeenkomst waarbij een kleine 300 Thoolse ondernemers, werknemers en familie & vrienden aanwezig waren.

De avond werd voorgezeten door dagvoorzitter Nelleke Launspach, zelf een oud inwoonster van de gemeente Tholen. Wanneer Launspach grapt over de “lekkere ondernemers van Tholen” bedoelt zij de ondernemers die met het produceren of bereiden van voedsel bezig zijn. Enigszins verrast door haar eigen uitspraak zat de sfeer er gelijk ‘lekker’ in.

De Ondernemersavond had dit jaar als thema ‘Tholen op de kaart’. De opzet was anders dan voorgaande jaren, waarbij gekozen was voor een setting met als onderdeel de Thoolse Talkshow, waarbij in drie rondes steeds twee ondernemers, of in één geval wethouder Frank Hommel, op de bank zaten die vertelden over hoe zij met hun onderneming of als gemeente, Tholen op de kaart hebben gezet.

Dit onderdeel werd onderbroken door filmpjes van de Vliegende Reporter met meningen over Tholen en haar ondernemers. Gevraagd naar wat netwerken nou eigenlijk is kwam als verassend antwoord; “Dat is toch achter de computer zitten?” De muzikale onderbreking werd verzorgd door oud inwoner van Poortvliet, saxofonist Steven Dietvorst.

Waar het bij een netwerkbijeenkomst voornamelijk gaat om de persoonlijke contacten, werd het aanwezige publiek toch gevraagd om de smartphone te gebruiken voor diverse polls. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de ondernemers van Tholen zowel het wonen als het ondernemen op Tholen het cijfer 7 geven. Wethouder Frank Hommel van Economische Zaken zag hierin voldoende motivatie om het ondernemersklimaat nog meer te verbeteren. Tevens werden de ruimte, de rust en de veiligheid op Tholen als belangrijke pluspunten genoemd.

Aan het eind van de avond werden uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt, waarbij naast de vakjury ook het aanwezige publiek een stem had.

Winnaar van de Thoolse Startersprijs 2017 is geworden; MDE Automation uit Tholen. De Thoolse Ondernemersprijs 2017 is uitgereikt aan; Landschapscamping Kruytenburg uit Poortvliet.

Na afloop kon er nog worden nagepraat onder het genot van een drankje en van een aantal lokale lekkernijen, zoals vis, nootjes en kroepoek van Thoolse bodem.

Met dank aan Rien Burgers voor de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − zeven =