Home Nieuws Thoolse brug wekenlang gestremd

Thoolse brug wekenlang gestremd

962
0

Automobilisten die gebruik maken van de Thoolse brug over het Schelde-Rijnkanaal zullen in maart enkele weken om moeten rijden. Rijkswaterstaat verricht van maandag 7 maart tot en met donderdag 31 maart onderhoudswerkzaamheden aan de brug.

De zogeheten voegovergangen zijn versleten. Dat zijn de naden die aan beide zijden over de breedte van de brug lopen en de werking door hitte of kou opvangen. De voegovergangen worden vervangen door nieuwe exemplaren die speciaal voor de Thoolse brug zijn gemaakt.
Het gaat om een ingrijpende klus. Dat komt doordat de nieuwe voegovergangen zwaarder en dieper zijn dan de oude en beton moet worden weggesloopt om ruimte te maken. Er wordt niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Volgens Rijkswaterstaat is het niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden een rijstrook beschikbaar te houden voor de 20.000 auto’s en vrachtwagens die dagelijks over de brug rijden tussen Tholen en Halsteren. Daarvoor is de ruimte te krap en komt de veiligheid van het werkend personeel in het gedrang.
Het verkeer wordt omgeleid via de Oesterdam wat een vertraging oplevert van een half uur. Bussen, tractoren en fietsen kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.
Inwoners van de gemeente Tholen zijn niet blij dat de brug ruim 3 weken dicht gaat dat blijkt uit de reacties.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × 1 =