Home Nieuws Thoolse brug is een maand na heropening toch weer defect

Thoolse brug is een maand na heropening toch weer defect

1498
0

De rolbrug in het keermiddel in de Thoolse haven is toch weer defect. Na de heropening vorige maand loopt de rolbrug nog niet gesmeerd.

Deze zomer moesten alle problemen zijn opgelost. De toegangspoorten werden vervangen, de wielen moesten soepeler rollen dankzij een nieuw smeersysteem en er kwam een nieuwe aanmeldzuil. Wandelaars die naar de overkant willen, kunnen bij de zuil op een knop drukken als ze naar de overkant willen. De rolbrug schuift dan over de doorvaart, zodat wandelaars kunnen oversteken.

Plezier heropening van korte duur
Na de grondige renovatie werd de brug op 14 juli heropend. Maar dat blijkt nu van korte duur te zijn, een maand later is de brug weer kapot. Dit keer zijn niet de voetgangers de dupe, maar de bootjes die door het keermiddel de haven van Tholen willen bereiken.

“Het is meer storing dan dat ‘ie het wel doet”, zegt een meneer die met een boot voor de brug ligt. “Ik volg het met veel plezier op Facebook, want het is een soap aan het worden hier op Tholen”, aldus de man die nu moet wachten.

‘Zonde van het geld’
“De brug gaat over het gat heen en dan blijft ‘ie steken. Dus dan kunnen de boten er niet doorheen. Dan moet je wachten tot de medewerker van de storingsdienst uit Vlissingen komt. Het is gewoon lachwekkend. Zonde van het geld.”

De kosten voor de gerenoveerde brug bedroegen een kleine twee ton. Het waterschap betaalde twee derde van de rekening, de gemeente een derde.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in