Home Nieuws Thoolse brug 3 weken dicht

Thoolse brug 3 weken dicht

1816
0

Rijkswaterstaat meldt dat als gevolg van de werkzaamheden aan de Tholense brug autoverkeer van 7 maart 09.00 uur tot en met 31 maart 2022 geen gebruik kan maken van de brug. De omleidingsroute loopt via de Oesterdam, deze staat aangegeven met gele borden. Het wegverkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met 30 minuten extra reistijd. Natuurlijk kunt u omrijden via Oud-Vossemeer, Nieuw-Vossemeer, De Heen, Steenbergen en dan naar de A4.

Openbaar busvervoer, hulpdiensten, (brom)fietsers en landbouwvoertuigen worden tijdens de stremmingsperiode langs de werkzaamheden geleid. Buslijn 107 tussen Bergen op Zoom en Tholen rijdt volgens dienstregeling.

Het scheepvaartverkeer heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Einde levensduur
Een voegovergang is de overgang van het brugdek naar het vaste land. De twee voegovergangen die in maart worden vervangen hebben na 50 jaar het einde van hun levensduur bereikt, en zijn daarom aan vervanging toe. De voegconstructie bevindt zich over de gehele hoogte en breedte van het brugdek, over de hoofdrijbaan en de parallelbaan. De nieuwe voegovergangen die worden geplaatst zijn 17 meter breed, komen dieper te liggen en zijn speciaal ontworpen voor de Tholensebrug.

Meer informatie
Meer informatie over het project en de hinder is te vinden op rws.nl/tholensebrug. Weggebruikers kunnen voor informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 + twee =