Home Nieuws Thools zangduo Anita en Ed op kieslijst 50PLUS

Thools zangduo Anita en Ed op kieslijst 50PLUS

1139
0

Het bekende Thoolse zangduo Anita en Ed zet zich de komende gemeenteraadsverkiezingen in voor 50PLUS. Het tweetal is lijstduwer in buurgemeente Bergen op Zoom, zo maakte de partij zondag bekend.”

We zijn gevraagd door fractievoorzitter en vriend John Voets. Hij zag dat andere partijen in het land ook bekenden als lijstduwer gebruikten en zo zijn wij gevraagd”, vertelt Ed Kouwenhoven. “Anita en ik heb gekeken naar de ideeën van de partij en daar staan we achter. Oudere mensen worden alleen maar benadeeld. Zelf worden we ook ouder en straks zijn wij die doelgroep”, zegt hij.

Veel voorkeursstemmen
Verdere politieke ambities heeft het zangduo niet. “We hebben een hart voor 50PLUS, maar ik geloof niet in dat we daadwerkelijk in de raad komen. Anita is geboren in Bergen op Zoom en heeft er nog familie, maar ik denk niet dat we zoveel voorkeursstemmen krijgen.”
“Zelfs al zouden we veel voorkeursstemmen krijgen, dan staan we ons plaatsje af denk ik. Het is echt bedoeld om stemmen voor de partij te winnen”, legt hij uit. “Plus als je gekozen wordt, moet je verhuizen”, lacht hij. “Nu is dat bij ons met de boot wel makkelijk, maar we zijn het niet van plan.”

Toch heeft het stel de laatste jaren wel met meer belangstelling gekeken naar de politiek, vooral ook landelijk. “Als je je erin gaat verdiepen, word je er eigenlijk ook een beetje chagrijnig van.”

Campagnelied
Met het schrijven van een nummer, als campagnelied voor de partij, zijn ze nog niet bezig. “Dat hebben ze ons nog niet gevraagd. We hebben ook geen idee of onze verbintenis nut heeft. Maar we zeggen niet vaak nee.”
Anita en Ed Kouwenhoven zijn met hun feestelijk repertoire bekend binnen én buiten de regio. In de jaren ’80 scoorden ze een bescheiden hit met ‘A la vie la mort’. Ze treden regelmatig op in Brabant, als corona het uiteraard toelaat.
50PLUS doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Tholen. Volgens de Kieswet is het mogelijk dat inwoners op een kieslijst van een andere gemeente dan hun eigen woonplaats mogen staan. Alleen als een kandidaat is gekozen en de raadszetel aanvaardt, moet deze er wonen. Maar de kans dat het muzikale duo dus naar Brabant verhuist na de verkiezingen, is klein. In Bergen op Zoom heeft 50PLUS één raadszetel, de lijstduwers staan op een zeventiende plaats.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in