Thools klarinettalent in Zomerconcert

Aanstaande zaterdag 10 juni om 14:30 uur is er voor Willemijn Ouwersloot (17 jaar) een bekroning van jarenlange studie op de klarinet. Zij speelt dan in de serie ‘Thoolse Zomerconcerten’ een concert dat tegelijk haar muziekexamen-D is. Iedereen mag komen luisteren en het belooft een gevarieerd, speels en virtuoos programma te worden.

Willemijn is op haar achtste jaar al begonnen met muziekles via de plaatselijke Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Zij volgde met veel plezier klarinetles bij Andrea van de Velde – Slabbekoorn. Met Concordia heeft Willemijn talloze optredens gehad, daarnaast heeft zij opgetreden op de Thoolse Kunstroute en is lid van het Thoolse klarinetensemble ‘Color Reeds’.

Tijdens het concert in de koorkerk van de Nederlands Hervormde Kerk speelt Willemijn voor publiek de Concertino van Carl Maria von Weber (met Henny Besling op piano). Daarna volgt de spannende Tarantella van Camille Saint Saëns, met haar zus Jenneke Ouwersloot op dwarsfluit en Hennie Besling op piano. Een bijdrage vanuit Concordia is er in het derde stuk, waarin Willemijn de bekende Dans van de Suikerfee uit de Notenkrakerssuite van Peter Illitsj Tsjaikovski speelt, samen met Nienke van As en Rhodé Grabijn op besklarinet en Marret Baay op basklarinet. En tot slot spelen Willemijn en Nienke, met Hennie Besling op piano, het romantische eerste deel uit het Concerto van Franz Jozef Krommer.

Als alles goed gaat ontvangt Willemijn hierna niet alleen het applaus van het publiek, maar ook de beoordeling van de examenjury die bestaat uit een officiële afvaardiging van de Zeeuwse Muziek Federatie.
Zoals alle zomerconcerten is ook dit concert gratis voor iedereen toegankelijk. Dus kom luisteren, steun Willemijn bij haar examen terwijl u geniet van de mooie muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vier =