De gemeente Tholen staat er financieel goed voor. Dat concludeerde wethouder Hoek van financiën bij de presentatie van de jaarstukken. De gemeente hield vorig jaar dik 1,6 miljoen euro over.

De plus in de jaarrekening komt onder meer omdat goed verdiend is aan de verkoop van bouwgrond, de gemeente minder dan voorzien uitgaf aan de uitvoering van de jeugdwet en ook draaide de sociale werkvoorziening de Betho goed.

Volgend jaar heeft de gemeente 2,4 miljoen extra voor nieuwe beleidsmaatregelen. Het geld wordt gestoken in openbaar groen, cultureel erfgoed en het terugdringen van armoede. Tholen heeft een eigen vermogen van 23 miljoen euro en behoort bijna tot de top vijftig van gemeenten met de laagste woonlasten in ons land.

2 Reacties

  1. Prachtig resultaat 1.6 mln over. Wellicht wat centen te besteden aan de afvalperikelen aan het Achtererf ter hoogte van de appartementen en woningen aldaar. Dan blijft er nog genoeg over voor de pot reserves. Hier blijft de gemeente ernstig in gebreke om dit op te lossen. Afspraken worden niet nagekomen. Communicatie en beloftes worden niet nagekomen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in