Home Nieuws Tholen zat fout met torenhoge boete voor hoogbejaard echtpaar

Tholen zat fout met torenhoge boete voor hoogbejaard echtpaar

1150
0

De gemeente Tholen had niet 15.000 euro aan dwangsommen mogen opeisen van een ouder echtpaar, dat verdacht werd van permanent wonen op Chaletparc Krabbenkreek in Sint-Annaland. Dit vindt de Raad van State waar het stel een rechtszaak voerde.

Tholen wist zeker dat de twee niet vóór 1 januari 2018 een einde hadden gemaakt aan de permanente bewoning van hun recreatiewoning. Volgens de gemeente waren ze nog vijf maanden aldaar aanwezig. De gemeente kwam tot die conclusie na het opvragen van de slagboomgegevens. Daaruit bleek dat de auto van het stel vrijwel dagelijks op het park was geweest. Toezichthouders hadden gezien dat de man geregeld in de woning was.

In werkelijkheid was het stel in 2018 gaan wonen in een stacaravan bij hun zoon in Nieuw-Vossemeer. Daar werd gebouwd aan een mantelzorgwoning voor het echtpaar. De Raad van State vindt het niet vreemd dat de man vaak op het park was. De mantelzorgwoning was begin 2018 nog niet bewoonbaar. Het paar zegt dat het pasje voor de slagboom vaak werd uitgeleend en dat ze zelf lang zo vaak niet op het park kwamen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in