Tholen toen en nu is een facebook-pagina

Tholen toen en nu is een facebookpagina die is opgezet door de 19 jarige Jordy Bosman die zo trots is op Tholen, dat hij met de fotoboeken van zijn opa en oma aan de slag is gegaan en al heel veel foto’s heeft ingescand.

Wat doen hij precies op deze Facebookpagina?
Hij deelt oude foto’s en maakt foto’s op dezelfde plek, zodat je kunt zien hoe anders het toen was vergeleken met nu. Zijn opa heeft zijn hele leven foto’s van Tholen verzameld. De oudste exemplaren komen uit het einde van de negentiende eeuw. Samen met opa rijdt hij naar de plaats van de oude foto’s; vaak weet hij nog wel wie waar woonde en wat er allemaal gebeurd is. Zij vinden het allebei hartstikke leuk.

Ondanks het feit dat Jordy 16 jaar lang in Sint-Maartensdijk heeft gewoond, voelt hij zich een echte Tholenaar. Zijn opa zei altijd: een echte Tholenaar is er eentje die niet zeurt, hard werkt en die goed voor zijn gezin zorgt. Iemand die doorgaat waar andere mensen stoppen. Of hij  dat is? Hij hoop het. Zijn halve familie komt hier vandaan, dus dan vindt hij dat hij wel mag zeggen dat hij een Tholenaar is. Maar ja, wat is een Tholenaar? Gewoon iemand die op Tholen woont. Zo bijzonder zijn we nou ook weer niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 10 =