Home Nieuws Tholen Sterk verplaatst de havendagen naar 2022

Tholen Sterk verplaatst de havendagen naar 2022

809
0

Te veel onzekerheden maken plannen te ingewikkeld

Het bestuur van Tholen Sterk heeft moeten besluiten de Thoolse Havendagen uit te stellen naar 2022. Met de huidige onzekerheden met betrekking tot het virus, de stand van zaken van vaccineren, eventueel aan de deur moeten testen op symptomen en het op de loer liggen van mutaties van het virus hebben tot dit besluit geleid. Dit jaar had het jaar moeten zijn van het inlossen van de belofte om met de hulp van de vele vrijwilligers en deelnemers een geweldig feest te maken van de Thoolse Havendagen en de herdenking van 75 jaar Bevrijding.

Het is voor iedereen die is betrokken bij de festiviteiten en activiteiten niet te geloven dat de reden van vorig jaar het bestuur dit jaar voor hetzelfde dilemma stelt: kunnen de Thoolse Havendagen en herdenking van de bevrijding in 2021 wel doorgaan? Hoewel de aankondiging van het vaccineren de organisatie eerst in een hoopvolle stemming bracht, heeft het bestuur nu toch de beslissing moeten nemen over de mogelijkheid de festiviteiten doorgang te laten vinden. Verder uitstel zou geen andere beslissing brengen.

Na overleg met betrokkenen heeft het bestuur de beslissing genomen de Havendagen en Herdenking 75 jaar Bevrijding ook dit jaar uit te stellen tot volgend jaar. De nieuwe vastgestelde dagen zijn woensdag 8 t/m zaterdag 11 juni 2022.

“Wij nemen dit besluit met pijn in ons hart, maar met de volle overtuiging dat het de juiste beslissing is in de huidige tijd”, aldus William van Leeuwen. “De gezondheid van deelnemers en bezoekers gaat ons boven alles”. Daarbij komt dat in plaats van verruiming juist tot verscherping van de maatregelen wordt besloten. Het einde van de pandemie op korte termijn is nog niet in zicht. Tel daarbij op de onzekerheid door de mutaties en de enorme uitdaging waarvoor de organisatie gesteld wordt wanneer metingen, testen en controles voor doorgang moeten zorgen. Tholen Sterk gaat ervan uit dat iedereen het erover eens is dat een zorgeloos evenement ons dit jaar niet gegeven is.

Het bestuur begrijpt dat veel mensen uitgekeken hebben naar de Havendagen in 2021 en spreken dan ook bij voorbaat hun dankbaarheid uit voor het begrip van iedereen en hoopt men op een onvergetelijk evenement in 2022, waarvan het programma zoals we nu kunnen overzien bijna volledig kan worden uitgevoerd. De artiesten hebben toegezegd om hun optreden te willen verplaatsen en daarmee blijven de tickets voor beide avonden ook geldig.

De gelden die zijn ingezameld door ons Crowdfundingsactie blijven uiteraard gereserveerd voor de activiteiten in 2022.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × 1 =