Het gemeentebestuur van Tholen wil vier hectare agrarische grond kopen bij Sint-Philipsland om daar in de toekomst woningen te kunnen bouwen. Er zijn nog geen plannen, het gaat om wat wordt genoemd een strategische grondaankoop. “De gelegenheid diende zich aan,” zo legde wethouder Hoek op 27 september 2021 uit tijdens de commissievergadering Ruimte.

De gemeente wil eerst aan de slag met het nieuwbouwproject “Aan de Kreek”, dat binnenkort wordt gepresenteerd. Pas daarna komt de akker langs de Rijksweg als bouwlocatie in beeld. ”Dan hebben we over een termijn van vijf of tien jaar, aldus de wethouder.”
Enkele fracties maakten zich zorgen over de financiële risico’s. De gemeente betaalt 810.000 euro voor grond met een agrarische waarde van 380.000 euro. “De huizenmarkt fluctueert, zei Kees Slager van de SP. “Als de markt instort zijn we dik vier ton kwijt.”
Hoek toonde zich optimistischer. Hij becijferde dat de gemeente na aftrek van de kosten voor het bouwrijp maken zeker twee miljoen euro winst zou kunnen maken op de grond. Bovendien zo voegde hij eraan toe : ”Wij hebben als woongemeente een enorme bouwopgave en dan is het niet verstandig om af te wachten of er weer een crisis komt.”
Voor de aankoop van de grond lijkt in de raad een ruime meerderheid te zijn.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in