Tholen kan profiteren van zonnepanelen op schuur Sint Annaland

Tholenaren die geen ruimte hebben voor zonnepanelen kunnen vanaf volgend jaar daar alsnog van profiteren. De gemeente Tholen werkt samen met NTX Duurzaam aan het project.

Het is de bedoeling dat er zonnepanelen op het dak van een boerenschuur in de buurt van Sint-Annaland worden geplaatst. Voor particulieren is dit financieel voordelig.

Belangstellenden kunnen meeprofiteren als er minimaal 5 zonnepanelen aangeschaft worden. De kosten daarvan zijn eenmalig ongeveer 1250 Euro. In de loop van de tijd wordt dat geld terugverdiend.

Bij dit project wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde postcoderozen. Bewoners in postcodegebieden die grenzen aan de schuur met zonnepanelen, mogen meedoen en krijgen belastingkorting op hun energienota, ook profiteren ze van de energieverkoop.

Bij voldoende belangstelling worden er binnenkort informatiebijeenkomsten gestart. In samenwerking met de gemeente Tholen wil NTX Duurzaam in februari volgend jaar beginnen met het actief in de markt zetten van de postcoderoos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =