Home Nieuws Tholen heeft geen informateur van buiten nodig

Tholen heeft geen informateur van buiten nodig

1185
1

De SGP voert de regie over de besprekingen die in Tholen moeten leiden tot een nieuw college. Dat hebben de partijen die in de raad komen maandagavond 21 maart besloten. Ze kiezen niet voor een externe informateur zoals dat in het verleden gebruikelijk was. Dat geeft aan welke kant het opgaat, namelijk voortzetting van de huidige coalitie.

De SGP won vorige week een zetel en ging van zes naar zeven raadsleden, de coalitiegenoten VVD en CU behielden elk hun drie zetels. Oppositiepartij Algemeen Belang Tholen won en staat nu ook op drie zetels.

Lijsttrekker Van ’t Hof van ABT vindt dat zijn partij ook recht heeft op een wethouder. De SGP zal deze week tijdens de eerste informatieronde met hem praten, maar daar hoeft weinig van te worden verwacht: beide partijen staan inhoudelijk ver van elkaar af en ABT is niet nodig om aan een meerderheid te komen.

De collegevorming hoeft niet al te lang te duren. “Bij de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 4 april verwacht ik dat de contouren van het nieuwe college duidelijk zijn”, aldus SGP-voorman Peter Hoek. Ook over “de poppetjes” zal weinig discussie ontstaan. Hoek wordt weer wethouder namens zijn partij en zijn collega’s Hommel van de VVD en Van Leeuwen van de CU zijn opnieuw beschikbaar.

De SGP wil ook al gaan werken aan een ontwerp-collegeprogramma. Alle partijen leveren daarvoor de komende dagen hun speerpunten aan. “De bedoeling is om tot een zo breed mogelijk gedragen programma te komen”, aldus Hoek. “Wij willen als SGP uitstralen dat we verbinding zoeken.”

1 reactie

  1. ABTis niet voor niks de derde partij geworden.
    Hebben dus meer recht op wethouderschap dan de CU volgens de stemmen van het volk.
    Zou sowieso ook zo netjes zijn van VVD dat ze naar de ABT luisteren

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 1 =