Thema-avond rond het thema ‘levensbegin’

In de Week van het Leven organiseert de Thoolse SGP een thema-avond rond het thema ‘levensbegin’ en busvervoer naar de Stille Mars voor het Leven. Het (mede-) organiseren hiervan past in de visie van de lokale SGP fractie. Graag gaat de SGP het gesprek aan met de samenleving over actuele en belangrijke thema’s. Niet enkel het gesprek is daarbij belangrijk, maar ook het delen van de eigen standpunten.

Thema-avond ‘Abortus, en dan?’
Abortus. Een onderwerp waarop een taboe lijkt te liggen. Een thema dat echter wel alle aandacht verdiend. Meer dan 30.000 actieve levensbeëindigingen van pril leven in de moederschoot vinden jaarlijks in Nederland plaats. Een ongekend hoog aantal. Veel aandacht is er voor de ‘medische’ behandeling zelf, maar waar blijft de informatie over de alternatieven? Is er wel voldoende aandacht voor nazorg en ondersteuning aan de ouders? Belangrijke vragen!

Daarom organiseert SGP Tholen op vrijdag 8 december een thema-avond rond de vraag ‘abortus, en dan?’ Meerdere sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken het thema belichten. Onder andere Kees van der Staaij (SGP 2e kamer) zal ingaan op de politieke aspecten, medewerkers van de stichting Er Is Hulp zullen informatie delen over de hulpverlening en een ervaringsdeskundige zal haar eigen ervaringen met abortus delen.

Ruud Muijt, fractievolger SGP Tholen en avondvoorzitter, spreekt de hartelijke wens uit dat de thema-avond mag bijdragen aan bezinning over en het vergroten van aandacht voor abortus. We spreken hier niet zomaar over iets, maar het gaat hier om beginnend leven. Het gaat letterlijk om leven en dood. Daarom is het goed om hier een avond bij stil te staan. Van harte welkom!

De thema-avond zal worden gehouden in gemeenschapscentrum Meulvliet, Zoekweg 3 in Tholen. De avond begint om 19.30 uur.

Busvervoer naar Mars voor het Leven
Op 9 december bieden SGP Tholen en de Thoolse werkgroep van stichting Schreeuw om Leven busvervoer aan naar de Stille Mars voor het Leven. Deze mars wordt in 2017 voor de 25e keer gehouden. Dit keer op het Malieveld in Den Haag. Met de mars wordt op een waardige manier en in stilte aandacht gevraagd voor abortus en euthanasie.

Er zijn voor volwassenen kosten verbonden aan het vervoer, kinderen en studenten reizen gratis mee.
Voor informatie en opgeven mailt u naar: stillemarsvoorhetleven@ikgamee.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 16 =