Home Nieuws Test gratis wasbare luiers in de gemeente Tholen

Test gratis wasbare luiers in de gemeente Tholen

93
0


De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dit draagt bij aan de doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar in onze gemeente te verminderen. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu én ze leveren ouders/verzorgers een besparing op.

De testperiode is van 5 juni tot en met 28 augustus. De deelnemers krijgen de kans om uit te proberen of wasbare luiers iets voor hun gezin zijn. Het luierpakket bevat een set luiers inclusief handige accessoires om één volledige dag wasbare luiers te gebruiken. De specialisten van de Branchevereniging Wasbare Luiers begeleiden de deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden voor de proef kan via aanmeldknop op de webpagina www.tholen.nl/luiers of bel naar 14 0166. Aanmelden kan voor kinderen tot maximaal 1,5 jaar oud. Er kunnen ongeveer 10 deelnemers meedoen.

300 kilo luierafval
Een kind in de luiers zorgt voor zo’n 300 kilo luierafval per jaar. Per maand is dat ongeveer 25 kilo. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Ook als je de productie en het wassen meetelt. Daarnaast besparen ouders/verzorgers met wasbare luiers over de hele luierperiode van een kind gemiddeld 500 euro in vergelijking met wegwerpluiers.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in