In dit 70-ste herdenkingsjaar van de Watersnoodramp hebben Riena en Martin Valkhoff van Atelier Valkhoff hiervoor een kunstproject opgezet “ Project 1953 “.
35 Kunstenaars uit West-Brabant en Zeeland , waaronder 9 uit de gemeente Tholen, hebben in hun eigen techniek gewerkt aan het thema “Project 1953”.
Om een beeld te krijgen van de ramp zijn door de kunstenaars ooggetuigen geïnterviewd, oude kranten en boeken bestudeerd en hebben ze inspiratie opgedaan in de verschillende musea.
Enkele van de kunstenaars hebben de ramp als kind zelf beleefd. Het was voor hun een intensief en emotioneel proces om dat in een schilderij te verwerken.

Er zijn schilderijen, Mozaïek, Beeldhouwwerk en Glaskunst te bewonderen. Onder andere het monumentale glaskunstwerk “ Luctor Et Emergo” van Lia Bruyns Schoonen en Esther Timmermans maakte in mozaïek de Noorse Geschenkwoning tijdens het Koninklijke bezoek in 1954.
De indrukwekkende tentoonstelling is nog te zien tot vrijdag 24 augustus in het Gemeentehuis. Toegang is gratis

De expositie was eerder te zien in het kerkje van De Heen en gaat na het Gemeentehuis ook naar Fort Sabina in Heijningen en de kerk in Willemstad.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in