Home Nieuws Tandartspraktijken getroffen door cyberaanval

Tandartspraktijken getroffen door cyberaanval

531
0

Tandartspraktijken door heel Nederland zijn momenteel niet open door een cyberaanval bij het hoofdbedrijf Colosseum Dental Benelux. Dat meldt RTL Nieuws. In Zeeland heeft het bedrijf zeker vier vestigingen. Die zitten in Zierikzee, Sint Jansteen, Sint Philipsland en Tholen.

Twee van hen waren telefonisch niet bereikbaar, de andere twee willen niets kwijt. “In verband met een computerstoring is er momenteel geen baliemedewerker beschikbaar”, hoor je op een bandje als je naar DeSteenseBrug in Sint Jansteen belt. Een medewerker zegt even later geen tijd te hebben om te reageren: “Wij zijn gewoon aan het werk.”

De praktijk in Tholen is wel dicht. Voor vragen verwijst de medewerker door naar de communicatieafdeling van het hoofdbedrijf Colosseum Dental Benelux.

Volgende week mondjesmaat weer open
Het bedrijf bevestigt aan RTL Z dat het de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft ingelicht. Bedrijven zijn verplicht dat te doen als er sprake is van een datalek. “Waar nodig nemen we tevens contact op met diegenen wiens belangen door dit incident mogelijk zijn geraakt”, meldt een woordvoerder van Colosseum Dental Benelux aan RTL Nieuws.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Het bedrijf noemt het een ‘cyberincident’ en verwacht dat de praktijken volgende week mondjesmaat weer open gaan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × vijf =