Home Nieuws Taggen restafvalcontainers en plakken adres-barcodesticker op restafval- en papiercontainers

Taggen restafvalcontainers en plakken adres-barcodesticker op restafval- en papiercontainers

877
0

In de komende periode worden in opdracht van de gemeente Tholen en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) de geregistreerde restafvalcontainers (grijze containers) in de gemeente Tholen voorzien van een ‘tag’ (chip) en een adres-barcodesticker. Daarnaast worden vanwege een productiefout de barcode-adresstickers van de onlangs geleverde papiercontainers vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in week 39, 40 en 41 door DBI Container Service.

Brief met instructies
Inwoners van de gemeente die een restafval en/of een papiercontainer hebben, ontvangen een brief van de ZRD, waarin de instructies staan voor het laten taggen van de restafvalcontainer en het laten plakken van een adres-barcode sticker op de restafvalcontainer en de papiercontainer. Inwoners die onlangs een nieuwe restafvalcontainer hebben gehad (nieuw model, grijs met grijze clip), hoeven alleen een nieuwe adres-barcodesticker op hun papiercontainer te laten plakken, aangezien de nieuwe restafvalcontainer al bij uitgifte van een tag en goede barcode-adressticker is voorzien. De instructies die in de brief staan, zijn ook op www.tholen.nl te raadplegen.

Getagde restafvalcontainers
Vanaf 1 december worden alleen nog getagde restafvalcontainers geledigd door de ZRD. De tag is voor inwoners dus de ‘toegangssleutel’ tot de vuilniswagen. Het is daarom belangrijk dat de restafvalcontainer van inwoners voorzien wordt van deze tag.

Tag
De tag heeft een uniek nummer. Via een adres-barcodesticker en tag worden containers aan een huisadres gekoppeld en geregistreerd. Zo worden straks alleen geregistreerde containers geleegd. Er wordt geen informatie op naam geregistreerd en ook geen hoeveelheden afval!

Tweede container voor grote huishoudens of medisch afval
Bij grote huishoudens (zeven of meer personen) is het mogelijk dat men een tweede restafvalcontainer heeft. Daarnaast zijn er huishoudens die een tweede restafvalcontainer hebben voor medisch afval (bijvoorbeeld verbandmiddelen of incontinentiemateriaal). Wanneer men hier gebruik van wil blijven maken, is het van belang dat deze ook getagd wordt. De tweede restafvalcontainer kan aangemeld worden via de klantenservice van DBI Container Service, te bereiken op telefoonnummer 085-822 44 01 of emailadres tholen@dbics.nl. Na een check bij de gemeente of het betreffende huishouden recht heeft op een tweede container, zal de aanvraag in behandeling worden genomen. De ZRD zal contact opnemen en in week 42 ook de tweede restafvalcontainer voorzien van een tag en adressticker.

Meer informatie
Raadpleeg https://tholen.dbics.nl voor meer informatie en de planning. Ook is hier een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden te vinden. Inwoners die geen toegang tot internet hebben en inwoners die aanvullende vragen hebben, kunnen contact opnemen via tel. 085-822 44 01 of mailen naar tholen@dbics.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + zes =