Home Nieuws Taalhuis Tholen in de Bibliotheek

Taalhuis Tholen in de Bibliotheek

1029
0

De Bibliotheek Oosterschelde opent per 16 juni een Taalhuis en IDO loket in de Bibliotheek Tholen. Tijdens de spreekuren van dit loket kunnen mensen terecht met vragen over de websites van de digitale overheid. Tevens kunnen mensen terecht die hun Nederlandse taal willen verbeteren.

Met het Taalhuis worden er ook nieuwe activiteiten opgestart zoals Taalcafé’s, Digi-spreekuren en Klik en Tik cursussen.

De openingstijden van Bibliotheek Tholen worden hierdoor vanaf donderdag 16 juni verruimd met de openstelling op donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Taalhuis en IDO loket

Bij het Taalhuis kan iedereen met vragen over taal en digitale vaardigheden terecht. Het biedt een ontmoetingsplaats, oefenplek en accommodatie voor activiteiten en is een helpdesk voor vragen en advies. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), kunnen bezoekers terecht voor vragen over zaken die je regelt met de overheid zoals toeslagen, belasting, inburgering, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

Nieuwe activiteiten

Bij het Taalcafé praten Nederlanders en anderstaligen wekelijks, samen in groepjes over een alledaags thema.Bij de cursus Klik & Tik, leren deelnemers werken met de computer en internet. Bij het wekelijkse Digi-spreekuur kunnen vragen worden gesteld over apps, social media, Office, de smartphone, laptop of tablet. Alle activiteiten vinden plaats in Tholen en Sint-Annaland. De deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig behalve bij de cursus Klik en Tik.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in