Home Nieuws Subsidiemogelijkheden voor cultuurevenementen 2020

Subsidiemogelijkheden voor cultuurevenementen 2020

952
0

De gemeenten in de Oosterschelderegio en de Provincie Zeeland verlenen ook in 2020 samen subsidie voor culturele activiteiten met een regionaal belang. Tot 1 september kunnen er nog aanvragen ingediend worden voor provinciale cultuursubsidie.

Voorbeelden van eerder gehonoreerde verzoeken zijn: de Kunstroute Tholen, de Open Atelierroute 2019, De Thoolse Muziek tweedaagse 2019 en de Havendag.

Criteria
Een culturele activiteit voor provinciale subsidie moet voldoen aan de volgende criteria:
· Een kwaliteitsimpuls geven aan culturele activiteiten in de Oosterschelderegio.
· De maatschappelijke en culturele participatie van inwoners bevorderen.
· De regio aantrekkelijk maken/houden voor inwoners, bezoekers en zij die zich hier willen vestigen.
· Verbindingen leggen door samenwerking tussen partijen te bevorderen en de relatie tussen cultuur en andere beleidsterreinen te versterken.

Een provinciale subsidie is gekoppeld aan de toekenning van een gemeentelijke subsidie.
Dat wil zeggen dat de gemeente ook een subsidie voor de activiteit moet verlenen. De gemeente kan een aanvraag om subsidie voordragen voor een verdubbeling van de subsidie die de gemeente verstrekt. De gemeente draagt de aanvraag alleen voor als de gemeente van mening is dat het te organiseren evenement voldoet aan de bovengenoemde provinciale criteria.

Subsidie aanvragen
Een aanvraag voor subsidie kan worden ingediend bij het Cultuurplein Tholen via cultuurpleintholen.nl. Het Cultuurplein Tholen adviseert het college van burgemeester en wethouders. Op diezelfde website staan ook de richtlijnen van de provincie vermeld en het formulier subsidieaanvraag voor de provincie.

Aanvragen voor cultuursubsidie kunnen het gehele jaar worden ingediend bij het Cultuurplein Tholen, maar om in aanmerking te komen voor een voordracht voor provinciale subsidie moeten deze uiterlijk 1 september2019 worden ingediend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in