Subsidieaanvraag wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd

De Provincie Zeeland heeft de subsidieaanvraag voor de aanleg van het wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd. Met deze subsidie kan het wandelnetwerk in het zuidelijke deel van de gemeente Tholen gerealiseerd worden. Dit betreft de kernen Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Tholen en Poortvliet.
Het gaat om een bedrag van € 133.325,59.

Wandelnetwerk
De subsidie heeft als doel de aanleg van een wandelnetwerk van circa 150 kilometer en voor ontwikkeling van de Parelroute in Scherpenisse. Verder wordt het geld besteed aan de ontwikkeling van themaroutes, bewegwijzering, knooppuntpalen, een routekaart en landschapsversterking. De gemeente Tholen co-financiert het subsidiebedrag met een bijdrage van € 40.000,-.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
De aanvraag is ingediend door Stichting Landschapsbeheer Zeeland en zij organiseren op korte termijn een bijeenkomst om de inwoners van de kernen bij de aanleg en ontwikkeling te betrekken. Met de komst van het wandelnetwerk deel 2 krijgt de gemeente Tholen een dekkend wandelnetwerk.

Parelroute
Een parelroute is een interactieve wandelroute waarbij met beelden en geluid een verhaal over het dorp wordt verteld. Via een mobiele app ontdekt men de verhalen en bezienswaardigheden van het dorp. Voor Sint Philipsland is er momenteel een parelroute in ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 3 =