Subsidie voor aanpak verkrotte woningen

De zevende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW) is vanaf 19 maart 2018 open voor aanvragen. Met een financiële bijdrage vanuit de PIW is de afgelopen jaren een groot aantal slecht verkoopbare particuliere woningen gesloopt of samengevoegd. Ook zijn er honderden sociale huurwoningen gesloopt en, daarvoor in de plaats, een minder groot aantal teruggebouwd.

Een extra stuk tuin, een uitbouw of een garage. Een slaapkamer op de begane grond. Drie huizen samenvoegen tot één. Een PIW-subsidie kan bewoners, gemeenten en woningcorporaties helpen bij het slopen, vernieuwen of samenvoegen van verkrotte woningen. Met de PIW stelt de Provincie daarvoor in totaal 1 miljoen euro beschikbaar.

In Zeeland staan veel verouderde woningen die onverkoopbaar zijn geworden. Daarnaast voldoen sommige woningen die vroeger gebouwd zijn niet altijd meer aan de vraag van vandaag. Het gevolg daarvan is dat verwaarloosde of verkrotte woningen het straatbeeld vervuilen. Om de kwaliteit van de woningmarkt te verbeteren, zijn de afgelopen jaren met PIW-geld al ruim duizend huizen gesloopt en vernieuwd of samengevoegd.

Om in aanmerking te komen voor een PIW-subsidie moeten plan en huis (of huizen) voldoen aan een aantal voorwaarden. Die hebben onder meer betrekking op het bouwjaar, de waarde en de ligging van de woning. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 20 april. Voor de zomervakantie horen aanvragers of zij in aanmerking komen voor een subsidie.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven van de regeling gebruik te maken, organiseert de Provincie een aantal informatieavonden. Zie het schema hieronder. Of kijk op zeeland.nl/piw.

Advies over duurzaamheid
Tijdens de informatieavonden is er ook een energiedeskundige aanwezig die adviseert over het duurzamer of energiezuiniger maken van woningen, en over subsidieregelingen en goedkope leningen hiervoor.

Informatieavonden PIW
Hieronder vindt u overzicht van waar en wanneer de informatieavonden worden gehouden.

Gemeentehuis Terneuzen* 26 maart 19.00-21.00 uur
Gemeentehuis Oostburg 28 maart 17.00-19.00 uur
Stadskantoor Goes 29 maart 18.00-20.00 uur
Gemeentehuis Hulst 4 april 18.00-20.00 uur
Gemeentehuis Tholen 5 april 18.00-20.00 uur
Gemeentehuis Zierikzee 9 april 19.00-21.00 uur
Gemeentehuis Vlissingen 12 april 18.00-20.00 uur

* Gezamenlijke bijeenkomst met de gemeente Terneuzen over subsidies voor slopen en (ver)bouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + vijftien =