Home Nieuws Studietoeslag voor studenten met een beperking of chronische ziekte

Studietoeslag voor studenten met een beperking of chronische ziekte

1183
0

Studenten die vanwege een beperking of chronische ziekte niet kunnen bijverdienen, kunnen een studietoeslag aanvragen via de gemeente. De toeslag is bedoeld om studenten te stimuleren een studie te volgen, hiervoor een diploma te halen en de kans op werk te vergroten. Studenten kunnen de studietoeslag aanvragen via www.tholen.nl/studietoeslag-aanvragen.

Voorwaarden
Studenten hebben recht op de energietoeslag als zij studiefinanciering of Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS) ontvangen, een blijvende medische beperking hebben waardoor zij naast hun studie niet kunnen werken en geen Levenlanglerenkrediet of Wajong-uitkering ontvangen.

Hoogte toeslag
De aanvraag kan eenmalig gedaan worden. Bij het aanvragen van de studietoeslag wordt niet naar het vermogen gekeken en is de hoogte van de toeslag afhankelijk van de leeftijd en een eventuele stagevergoeding. De betaling is maandelijks zolang aan de voorwaarden wordt voldaan.

Terugwerkende kracht
De studietoeslag kan ook met terugwerkende kracht aangevraagd worden als wordt voldaan aan de voorwaarden. De terugwerkende kracht kan niet verder gaan dan 1 april 2022.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in