Home Nieuws Fotoreportage streekbezoek Koning en Koningin aan Schouwen-Duiveland en Tholen

Fotoreportage streekbezoek Koning en Koningin aan Schouwen-Duiveland en Tholen

531
0

Op dinsdag 16 oktober 2018 brachten Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een streek bezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Het Koninklijk Paar bezocht achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Anna Jacobapolder, Sint-Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.
Schouwen-Duiveland

Het streekbezoek begon in Renesse bij Strandpark De Zeeuwse Kust. Het Koninklijk Paar werd daar ontvangen door Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman en de burgemeester van Schouwen-Duiveland, de heer G.C.G.M. Rabelink. Na een korte wandeling over het strandpark werden zij bijgepraat over de manier waarop het eiland omgaat met duurzame energie (windenergie en getijdenenergie). In Kerkwerve bezochten het Koninklijk Paar ‘Hof van Alexander’, voorheen een vervallen boerderij en nu een duurzaam hotel met een hoogwaardig trainingscentrum voor de paardensport.

Anna Jacobapolder
Na een korte vaartocht met een politieboot vanuit Bruinisse kwamen de Koning en Koningin aan land bij Anna Jacobapolder, bekend van het veer Anna Jacobapolder-Zijpe en vroeger bijna berucht vanwege de bijna dagelijkse files en stremmingen.

Fotograaf Cor Oudesluijs maakte onderstaande foto’s bij aankomst van het koninklijk paar in Anna Jacobapolder.

Sint-Philipsland
In Sint-Philipsland kreeg het koninklijk paar uitleg over de Zeeuwse Hoogaarzen. Deze vissersboten behoren tot het Zeeuws cultureel erfgoed. Aan boord van de politieboot vond een gesprek plaats over ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie en over criminaliteit op het water. Bij aankomst in Sint Philipsland werden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima welkom geheten door de burgemeester van de gemeente Tholen, mevrouw G.J. Van de Velde-de Wilde,

Sint-Annaland
Vergrijzing en ontgroening maken de regio Tholen kwetsbaar op het gebied van leefbaarheid en behoud van voorzieningen. Tijdens het bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland, kregen de Koning en Koningin een toelichting op de manier waarop de gemeente en inwoners hiermee omgaan. Zij spraken onder meer met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners over diverse burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders.

Tholen
Bij HEMI Winkelinrichting stond er een rondleiding door het bedrijf op het programma. Tijdens een bedrijvenmarkt kon het koninklijk paar kennis met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde en nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio. De werkgelegenheid in de provincie Zeeland groeit het hardst op Tholen.

Fotograaf Rien Burgers maakte tijdens het gehele streekbezoek diverse foto’s welke te zien zijn in onderstaande fotoreportage.
Deze fotoreportage is ook terug te vinden onder het fotoalbum op onze website.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

13 − drie =