Home Advertentie Steunpakket onvoldoende toereikend voor Thoolse ondernemers

Steunpakket onvoldoende toereikend voor Thoolse ondernemers

876
0

Vanaf midden december bevinden wij ons in een nieuwe lockdown. Voor particulieren veroorzaakt dit voornamelijk een beperking in de activiteiten en zal er vanuit huis gewerkt moeten worden. Ondernemers daarentegen zullen er alles aan moeten doen om niet hun bedrijf te verliezen. Voornamelijk startende ondernemers hebben het moeilijk in de gemeente Tholen. Ondernemers die hun kansen na 15 maart beproefden met een nieuw bedrijf komen namelijk niet in aanmerking voor een groot deel van het steunpakket. Zij zijn vooral aangewezen op hun eigen creativiteit en voldoende financiële middelen voor een lange adem.

Primaire onderdelen uit het steunpakket niet beschikbaar
Voor kleine ondernemers is de Tijdelijke inkomensondersteuning zelfstandigen (TOZO) een groot vangnet om zo niet in de schulden te komen. Deze regeling zorgt ervoor dat het basissalaris gedurende de crisis wordt aangevuld tot het landelijk minimum. De TOZO is echter niet beschikbaar voor starters omdat iedere ondernemer een omzetverlies moet kunnen aantonen van minimaal 20%. Als starter (na 15 maart) zijn er onvoldoende financiële gegevens om hier een conclusie uit te trekken. Eveneens is de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) waarbij de vaste lasten gedekt kunnen worden vanuit de subsidie niet beschikbaar voor startende ondernemingen. Ook een lening met een lage rente van 2% is uitgesloten voor deze groep evenals de aanvulling van het salaris van personeel (NOW-regeling). Met de primaire steunregelingen buiten het bereik staan starters met hun rug tegen de muur en zien veel ondernemers het somber in.

Bekijk hier alle regelingen uit het steunpakket

Creativiteit voor extra inkomsten essentieel
Vanwege de beperkte financiële steun en het inperken van het aantal mogelijkheden om geld te verdienen is creatief omgaan met de situatie essentieel. Zo bieden dienstverlenende bedrijven kortingsbonnen aan hun klanten. Als de dienst tijdens de lockdown wordt afgenomen krijgt de klant hier een speciale prijs voor en de uitvoering van de dienst vindt net na de lockdown plaats. Zo heeft de klant een mooie prijs en de ondernemer direct geld in zijn zak. Andere oplossingen zijn het openen van een webshop of het zelf bezorgen van producten. Zo maakte slagerij Lantinga een hele nieuwe website waar mensen online konden bestellen en een corona-proof afhaalpunt waar mensen veilig konden afhalen. Schoonheidsspecialiste Beauty by Lauren richtte zich tot social media om beauty tutorials te maken om zo toch onder de aandacht te blijven van haar doelgroep. Leasebedrijf zakelijkleasen.nl geeft aan steeds meer ondernemers te zien die een bedrijfswagen operational leasen om zo toch te kunnen bezorgen voor extra inkomsten.

Tips voor Thoolse (startende) ondernemers
Ben je een starter in de gemeente Tholen dan zijn er een aantal tips waar je meteen mee uit de voeten kunt om de komende maanden door te komen:

  • Tot 21 april kun je uitstel aanvragen van de inkomstenbelasting en de voorbelasting daarvan.
  • Breng deelfacturen uit voor werk dat je al geleverd hebt of vraag een vooruitbetaling van de factuur. Dit kun je desnoods combineren met een korting om het aanbod aantrekkelijk te maken.
  • Bied korting voor nieuwe opdrachten of bestellingen. (De dienst kun je later leveren)
  • In overleg met de overheid bieden banken leningen met soepele eisen en een lager rente percentage van 4% en een langere looptijd.
  • Tref betalingsregelingen voor alle vaste lasten die je hebt als ondernemer (huur, leasecontract etc.)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in